Food

Fried rice

Published

on

Ingrediënten:

  • 2 kopjes gekookte en afgekoelde witte rijst (bij voorkeur een dag oud)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kopje bevroren erwten
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 2-3 eetlepels sojasaus (naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gehakte lente-uitjes, geraspte gember, gehakte groene paprika, garnalen, kip, of andere eiwitten naar keuze

Instructies:

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de geklopte eieren toe en roer ze snel tot ze gaar zijn, vergelijkbaar met roerei. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de resterende eetlepel olie toe aan de pan en voeg de gehakte knoflook en ui toe. Roerbak gedurende ongeveer 1-2 minuten, tot de ui zacht en doorschijnend is.
  4. Voeg de wortelblokjes toe en roerbak nog 3-4 minuten, tot ze iets zacht worden.
  5. Voeg de bevroren erwten toe en roerbak nog eens 2-3 minuten, tot ze volledig verwarmd zijn.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de rijst gelijkmatig wordt verwarmd.
  7. Giet de sojasaus over de rijst en blijf roeren. Proef de rijst en voeg indien nodig meer sojasaus, zout of peper toe naar smaak.
  8. Voeg de eerder gebakken eieren weer toe aan de pan en roer ze door de rijst.
  9. Als je ervoor kiest om extra eiwitten zoals garnalen, kip of andere groenten toe te voegen, bak ze dan apart en voeg ze toe aan de rijst op dit punt.
  10. Serveer de gebakken rijst heet, bestrooid met gehakte lente-uitjes of andere toppings naar keuze.

Geniet van je zelfgemaakte gebakken rijst! Dit gerecht is snel, gemakkelijk en smaakt heerlijk. Je kunt ook experimenteren met verschillende ingrediënten en smaakmakers om het aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Mobiele versie afsluiten