Food
Romige Pompoensoep met Kokosmelk: Een Warme Knuffel in een Kom
Herfst is in de lucht en er is geen betere manier om jezelf te verwarmen dan met een kom hartverwarmende pompoensoep. Dit recept voor romige pompoensoep met kokosmelk zal je zintuigen omarmen en je smaakpapillen verwennen. Laten we de keuken in duiken en deze heerlijke soep maken.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen (ongeveer 2 kg), geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 4 kopjes groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel kurkuma
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse korianderblaadjes en een scheutje extra kokosmelk voor garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gemalen komijn, koriander en kurkuma toe aan de pan. Bak de kruiden een minuutje mee om hun smaken vrij te laten komen.
- Voeg de blokjes pompoen toe aan de pan en roer ze goed door de kruiden en uien.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 20-25 minuten.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep in batches in een blender pureren.
- Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door. Breng de soep weer zachtjes aan de kook en laat het nog een paar minuten sudderen.
- Proef de soep en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveer de romige pompoensoep in kommen, garneer met een scheutje extra kokosmelk en verse korianderblaadjes.
Deze romige pompoensoep met kokosmelk is een perfecte herfstmaaltijd die je warmte en troost biedt op een kille dag. Het vleugje kokosmelk geeft een heerlijke romigheid en de kruiden voegen diepte en smaak toe. Probeer dit recept uit en geniet van de gezelligheid van de herfst in een kom soep.