Food

Hemelse Hasselback Aardappelen met Knoflook en Rozemarijn

Published

on

Deze Hasselback aardappelen zijn een perfect bijgerecht voor elke gelegenheid. Ze zijn knapperig aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant en doordrenkt met de smaken van knoflook en rozemarijn. Laten we samen de keuken in gaan en deze heerlijke aardappelen bereiden.

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappelen (bij voorkeur vastkokende soorten)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn, de naalden fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels boter
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 220°C.
  2. Was de aardappelen grondig en snijd ze in dunne plakjes, maar snijd ze niet helemaal door. De aardappelplakjes moeten aan de onderkant nog aan elkaar blijven zitten. Dit kun je doen door de aardappel op een houten lepel te leggen en de rand van de lepel te gebruiken als geleider voor je mes.
  3. Meng in een kom de fijngehakte knoflook, rozemarijn, olijfolie, zout en peper.
  4. Plaats de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze royaal met het olijfoliemengsel. Zorg ervoor dat de olie goed tussen de plakjes komt.
  5. Bak de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten tot 1 uur, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd kun je de aardappelen bedruipen met de vrijgekomen olie.
  6. Haal de aardappelen uit de oven en plaats een klein stukje boter bovenop elke aardappel.
  7. Optioneel: Bestrooi de Hasselback aardappelen met geraspte Parmezaanse kaas en zet ze nog 5 minuten terug in de oven, of tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
  8. Serveer de Hasselback aardappelen terwijl ze nog warm zijn.

Deze Hasselback aardappelen zijn een waar culinair kunstwerk dat indruk zal maken op je gasten. De knoflook en rozemarijn voegen diepte en smaak toe aan de aardappelen, terwijl de knapperige buitenkant een heerlijk contrast biedt met de zachte binnenkant. Of je ze nu serveert bij een feestelijke maaltijd of als een speciale traktatie voor jezelf, deze aardappelen zullen zeker in de smaak vallen. Deel dit recept met je lezers en laat ze genieten van deze culinaire verwennerij!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Mobiele versie afsluiten