Festum van sofilantjes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hoi Allemaal,

Wat leuk dat jullie er weer zijn! Welkom op mijn blog over het nieuwste patroon van Sofilantjes, de Festum jurk

Ik was een van de gelukkige testers waardoor ik de jurk als een van de eersten mocht maken en dus inmiddels ook al drie exemplaren in de kast heb hangen. Voor wie nog nooit getest heeft, als tester is het de bedoeling dat je de jurk in elkaar zet en aangeeft hoe de pasvorm is. Op deze manier kan de ontwerpster eventuele veranderingen doorvoeren om het patroon te perfectioneren. Tevens lees je de instructies zorgvuldig door en zet je de jurk exact conform deze instructies in elkaar.

Nu ben ik van nature een ‘luie’ naaister, dat wil zeggen dat ik de kleding meestal naai in de volgorde zoals ik leuk vindt, mijn strijkijzer veelal lekker achter de deur verstopt blijft en dat ik enkel met mijn lockmachine en coverlockmachine werk, geen bandjes aanzet want dat keren hé, tja dan moet je die bandjes toch strijken. Maar als ik mee mag testen voor Sofilantjes doe ik vrijwel alles en ik vind het nog leuk ook! Misschien ben ik dus toch niet zo lui als ik denk. Bovendien heb je met de instructies goed opvolgen en netjes strijken echt eer van je werk. Dat geldt natuurlijk voor ieder kledingstuk, maar bij de Festum jurk maakt het strijken en netjes werken toch echt wel een verschil in het eindresultaat. Dus aan alle naaisters die net als ik het strijkijzer wel is achterwege laten, niet doen! Haal hem uit het stof en gebruik hem, vindt die misschien nog leuk ook. De festum jurk is echt het patroon voor de perfecte feestjurk, dus verzamel al je spullen en je mooiste stof en ga aan de slag! Voor de kerst, oud en nieuw, als bruidsmeisje, voor een verjaardag of gewoon omdat ieder meisje zich speciaal mag voelen, de festum is de perfecte jurk daarvoor.

De festum gaat van maat 62 t/m maat 164 en heeft drie rokopties, 1 laag, 2 lagen of 3 lagen. Houd jouw dame van rondjes draaien en zwieren met jaar jurk? Dan zit je met alle lagen goed, maar met drie lagen kan haar dag natuurlijk echt niet meer stuk. Het zwiergehalte van deze jurk is perfect! Voor wie daaraan twijfelt bekijk het filmpje op de facebookpagina van Hip en Eigenwijs. Met de gevlochten bandjes op de schouder krijgt die een mooie feestelijke uitstraling, maak ze van 1 kleur of gebruik drie verschillende kleuren voor een speels effect, maak er een leuk sierstiksel op of hou het simpel, laat je creativiteit lekker zijn gang gaan. De bandjes zijn naar mijn beleving het meeste werk van de jurk, doordat ze vrij smal zijn is het keren soms wat lastig en omdat je de naad moet persen moet je hier dus even secuur te werk gaan. Voor het keren maak ik zelf altijd gebruik van een veiligheidsspeld, ik maak deze aan de ene kant vast en schuif de speld dan met de kant waar die vast zit aan de stof door het bandje heen. Het eerste stukje moet je even een klein beetje helpen, daarna trek je hem er zo door.  Laat je vooral niet tegenhouden door die bandjes, want moeilijk is het niet. Je moet alleen secuur te werk gaan voor het mooiste resultaat.

Op de rug waaieren de bandjes uit, vergeet dus niet de markeringen op het patroon over te nemen anders moet je dit straks alsnog doen. Als je het juist doet komen de bandjes er zo uit te zien.

Ben je al overtuigd of nog niet? Ik vermoed van wel, dat kan toch eigenlijk niet anders bij het zien van deze geweldige hals- en schouderlijn. Mijn dame is er in ieder geval helemaal weg van en voor wie bang is dat het te koud zal zijn. Geen zorgen, de Aura bolero is de perfecte combinatie met deze jurk. En het leuke is dat je het patroon van de Festum jurk en de Auro bolero tijdens de sale als combinatiebundel kan kopen. Meer daarover vind je onderaan deze blog. Voor wie de Aura bolero nog niet kent, alvast een foto daarvan voor we verder gaan kijken naar deze prachtige jurk.

Mooi hé, maar nu verder met de jurk:) Zoals gezegd kun je uit drie opties kiezen, 1 lengtelaag, 2 lengtelagen of 3 lengtelagen. Voor de test kregen wij de drie lagen rok toegewezen, een schot in de roos voor ons want ik kon helemaal los met deze versie. De eerste testversie maakte ik in een proefstofje dus die laat ik jullie niet zien, sorry. Als eerste final versie maakte ik deze kerstversie, ik scoorde dit stofje in oktober al, maar ik was wat inspiratieloos tot deze jurk op mijn pad kwam. Mijn dame draagt inmiddels maat 128 wat betekent dat ik drie meter stof nodig had voor deze beauty. Normaliter vind ik drie meter stof voor 1 jurk wat veel, maar voor een test, een speciale gelegenheid zoals kerst of haar verjaardag is niets me te veel.

Ik werkte de drie lagen in dit geval af met een rode rolzoom, dat vond ik mooi matchen bij de stof, maar gaf toch net even een contrasterend effect. In combinatie met een bijpassende legging en een bijpassende Aura heeft mijn dame met dank aan Anne Jacobs van Sofilantjes voor dit geweldige patroon de perfecte kerstoutfit. Ik ben nog nooit zo vroeg geweest met een kerstoutfit! Vinden jullie hem ook zo mooi

Na al deze prachtige foto’s en mijn enthousiaste verhaal zijn jullie vast overtuigd van dit patroon dus zoals beloofd vindt je onderaan deze gezellige blog alle informatie. Ik hoop dat jullie allemaal weer genoten hebben bij het lezen van deze blog en ben heel benieuwd wat jullie voor mooie creaties gaan maken! Zie ik jullie de volgende keer weer?

Liefs Joyce 

Informatie en link naar het patroon:

Het patroon van de festum jurk is gedurende de releaseweek te koop tegen de sale prijs van € 5,- exclusief BTW en de combinatiebundel met de Festum jurk en het Aura bolero patroon voor € 8,- exclusief BTW. Deze actieprijs geldt tot 19 november 08.00 CET. Daarna kun je de patronen natuurlijk nog steeds aanschaffen maar niet meer tegen gereduceerd tarief.

Link naar het Festum patroon : Patroon festum jurk

Link naar de bundel met de Aura Bolero en de festum jurk : Bundel Aura en Festum

Je vind de originele post op hip en eigenwijs, ga haar zeker volgen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.