De herfst is begonnen en de kastanjes vallen van de bomen. En wat is er nu leuker dan samen met de kinderen kastanjes te gaan zoeken in het bos en  daar iets moois van te knutselen?

Toen ik klein was, gingen we elk weekend naar mijn opa en oma. Ze woonden in een klein dorpje en aan de rand van dat dorp was een bos met een hele grote kastanjeboom. We gingen vaak kastanjes zoeken en daar maakten we dan iets moois van. Hoe leuk is het om dit ook met onze eigen kinderen te doen.

Heel makkelijk, maar zeker leuk, is het maken van een ketting van kastanjes. Zoals hiernaast een kleine Emma die twee mooie kettingen van kastanjes om heeft. Toen uiteraard nog niet zelf gemaakt, maar flink geholpen. Maar ze wilde perse de kettingen om, ondanks dat ze best zwaar zijn met zoveel kastanjes.

Ook is het leuk om poppetjes te knutselen van kastanjes. En dat is heel simpel. We gebruikten kastanjes, tandenstokers en stickers. Toevallig had ik prinsessen stickers in huis van  kledingstukken, kroontjes en tasjes. Gecombineerd met hartjes en plak oogjes ontstonden deze schattige kastanje poppetjes.

Tip: Met een fretboortje (te koop bij de doe het zelf zaak) kun je makkelijk gaatjes is kastanjes “ boren” . Handig voor wanneer je een ketting maakt, maar ook handig wanneer je tandenstokers niet zo makkelijk in de kastanjes geprikt krijgt.

Deze knutsel  is terug te vinden op www.blogsbyingrid.com. Daar vind je nog meer leuke knutsel ideeën.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here