Monster weg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mijn dochtertje is nu 2 jaar en heeft sinds kort het besef van bang zijn. Op zich is het handig omdat ze zich ook bewuster van gevaren zijn zoals bv hete thee, de trap en meer. Het enige nadeel hiervan is toch dat ze bang is geworden voor het donker.

Elena slaapt gedeeltelijk bij ons in bed maar start elke avond in haar bed samen met haar grote zus, en sinds een paar weken is ze er heilig van overtuigd dat er een monster op haar kamer in de hoek op het plafond zit. Ze legt het uit als volgt:

Mama die elena eten ham ham ham au ikke bang.

Elena 2 jaar

Deze tekst herhaald ze bijna elke avond dus ze is echt oprecht bang, en niks wat ik zeg maakt het helaas beter :(. Maar een tijdje terug kwam ik een hele leuke spray tegen. De zogeheten monster spray! Sceptisch als ik was dacht ik als praten niet helpt gaat zon spray toch helemaal niet helpen…..

Maar ten einde raad en ik wou toch wel heel graag weer mijn avonden terug, heb ik toch de spray aangekocht. Tegelijk ook de heldenspray meegedaan want ja een superheld heeft iedereen wel een keer nodig toch hahahah.

S’avonds het verhaaltje voorgelezen en ik wil naar beneden, en ja hoor weer het ham ham ham monster :(. snel heb ik de spray gepakt en gezegd, dit is een echte monster wegjaag spray!! Waar zit hij dan kan mama hem wegjagen, Elena wijst naar haar hoek en ik ben gaan sprayen. Ondertussen zongen we erbij:

monster monster ga toch weg, kom pas terug als ik het zeg

mama (34), elena (2) & olivia (9)

En toen ik vroeg of ze zag dat hij heel snel wegging begon ze te lachen en zei jaaaaa. En waarempel ze ging liggen en slapen!!

Ik dacht toeval dat gaat vast niet nog een keer werken. Dus de volgende dag weer geprobeerd…. En wat denk je ?? Ze sliep weer!!!!

Ik kan dan ook niet meer zonder onze monster spray!

Benieuwd waar je deze spray kan kopen? Dat kan bij Fear away

Hoe slapen jullie kindjes s’nachts? En welke slaap rituelen hanteren jullie?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.