NAAR EEN KERSTMARKT MET KIDS? DOEN!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Het weekend voor Sinterklaas hadden we opeens zin om naar een kerstmarkt te gaan. Nog nooit eerder gedaan en van alle bedreigingen eigenlijk weinig meegekregen. Ik dacht er pas aan toen ik de enorm grote 'vluchtrouteborden' zag ophangen. 'Handig', dacht ik en vervolgens genoot ik weer volop van de heerlijke magische sfeer die op een kerstmarkt hangt.
img_08431

We bezochten de Aachener Wiehnachtsmarkt waar het instant-kerstgevoel je – op een positieve manier – meteen benevelt. We werden er zelfs een beetje melig van, zoals je ziet op deze foto. Ik wilde namelijk graag een echt kerstplaatje trekken voor op onze kerstkaarten dit jaar. Nou dat was moeilijker dan ik gedacht had. Laat vier persoonlijkheidjes maar eens allemaal op hetzelfde moment de ultieme glimlach produceren. Bijna onmogelijk.

img_0815

Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadhuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes, feestelijke klanken en verleidelijke (aangename) geuren. Het was bijna onmogelijk om aan al deze lekkernijen te ontkomen, overal rook je de heerlijke lucht van eten. En dat gemengd met een heerlijk fris buitentemperatuurtje doet je wel snakken naar iets lekker warms om te eten. We deden ons te goed aan allerlei heerlijke hapjes van gewokte champignons, Duitse Reibekuchen tot broodje Bratwurst.

img_0829

Bij de kerstkraampjes vol met  mooie, originele, degelijke, kostbare en veelal handgemaakt kerstitems keken we onze ogen uit. We spraken af dat de kids allebei iets mochten kopen. Mijn oudste was pas jarig geweest, en had wat verjaardagsgeld meegenomen. Daarmee kocht ze een prachtig leren schrijfboek met ingebonden vellen papier. Het papier kunnen we zelfs via internet nabestellen! Ik kocht een schaar van chocolade. De chocolade was zo bewerkt dat de schaar echt leek op een roestige oude schaar uit oma’s doos. Prachtig stukje vakwerk.

In Aken waren wel vijf pleinen die we konden bezoeken. Allemaal even gezellig aangekleed met miljoenen lampjes. We maakten onze ultieme kerstfoto en wandelden echt even winterwonderland binnen. Kerst kan voor ons dit jaar niet meer stuk. Het gevoel hebben we echt al te pakken.

Ook zin om een kerstmarkt te bezoeken? Dan heb ik hier zes kerstmarkten dichtbij in eigen land en iets verderaf in het buitenland (Duitsland en België) voor je opgesnord. Laat je mij weten hoe jullie het vonden?

KEULEN

Net als in Aken veranderen de pleinen rondom de beroemde Dom in Keulen elk jaar in een groot winterwonderland. Als het om kerstmarkten gaat, heb je groot, groter en Keulen. Je kunt hier maar liefst zeven kerstmarkten bezoeken. Allemaal even gezellig aangekleed met verlichte kraampjes en sfeervolle kerstmuziek. De lekkerste kersthapjes en -drankjes maken het feest compleet. Wat wil je nog meer?

kerstmarkt-keulen-1170x598
DÜSSELDORF

Het oudste gedeelte van de stad Düsseldorf – de Altstadt – wordt  in de laatste maanden van het jaar omgetoverd tot een waar kerstwalhalla. Bovendien is deze kerstmarkt een van de meest familievriendelijke kerstmarkten in Europa. Vooral de oude ambachten die bij het stadhuis worden tentoongesteld zijn een unieke ervaring voor groot en klein. Meer dan een bezoekje waard dus en je doet er niet alleen jezelf maar ook de kinderen een plezier mee. Ze zullen vol van verbazing zijn!

BONN

De kerstmarkt van Bonn is niet de grootste maar wel een van de intiemste en gezelligste. Drie pleinen in het oude stadscentrum van Bonn bieden met ongeveer 170 kramen een zeer gevarieerd aanbod aan magisch kerstvertier. Met alles op wandelafstand van elkaar gelegen en een leuke schaatsbaan maakt de kerstmarkt van Bonn net even iets anders dan alle andere kerstmarkten in Duitsland.

christmas-566748_1280
HASSELT

De binnenstad van Hasselt wordt elk jaar omgetoverd in winterse sferen met een grote kerstmarkt, een overdekte schaatsbaan, het huis van de kerstman, en een gezellig wintercafé. Uniek dit jaar is het ijssculpturenfestival Ice Magic. Eén grote feeërieke en sprookjesachtige ijswereld. Warme kleding aanbevolen 

LUIK

In ‘Liège, cité de Noël’  bezoek je geen kerstmarkt maar een  kerstdorp waar een echte dorpssfeer hangt. De opstelling van de chalets in straatjes, steegjes en pleintjes met gemeentehuis, kerk, postkantoor en slee-piste maken er een echt levend dorp van! Hartelijk, gezellig en … uniek want het kerstdorp van Luik is met zijn 30 jaar niet allen de oudste, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste kerstmarkt van België.

VALKENBURG

Een bezoek aan Valkenburg wordt dit jaar extra bijzonder omdat het Sprookjesbos is omgetoverd tot een winterwonderland en speciaal geopend is voor families met kinderen. Leef je uit in het Speelkasteel of op de mini-schaatsbaan, luister naar de verhalen van Doeps’ poppenkast, ga op avontuur in de Gevaarlijke Groeve maar geniet vooral samen van de winterse gezelligheid in het Sprookjesbos in de kerststad Valkenburg!

img_0851


Dit originele blog kun je weer lezen op mamamadammeke, en vergeet zeker niet ze te volgen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.