Wasbaar luieren

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sinds een paar maanden weten wij dat er bij ons een wondertje bijkomt, en met 2 baby’s in de luiers kunnen de kosten hoog oplopen!

Daarom ben ik mezelf is gaan verdiepen in het wasbaar luieren, ik hoor je al zeggen wasbaar luieren en dan die poep in de wasmachine.. “Nee bedankt!”

Maar dat is totaal niet waar! Met wasbaar luieren gebruik jezelfs speciale doekjes die de poep opvangen en die gooi je zo in de wc, dus komt er geen poep in je wasmachine.

Wist je bijvoorbeeld ook dat je door het gebruik van wasbare luiers, niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee spaart?

Hieronder het rekensommetje uitgaande van wasbare luiers uitgaande van wasbare luiers uit reguliere winkels

Soort luier Kosten (minimaal – maximaal)
Wasbare luier €830 (€490 – €1190)
Wegwerpluier €1310 (€680 – €1940)

Dit sommetje is ook uitgaande van 1 kindje, dus kun je met
meerdere kinderen nog meer besparen.

 

Nu is het zo dat ik zelf gebruik maak van prefold luiers, dit zijn hydrofiele doeken die je zelf vouwt en vervolgens in een overbroekje plaatst, dit is de meest goedkope manier van wasbare luiers.

Nog een leuke bijkomstigheid de wasbare luiers zijn er in heel veel leuke printjes te krijgen, wat vooral in de zomer superleuk is als ze gewoon lekker in pamper rond lopen.

Nu heb je heel veel verschillende soorten van wasbare luiers en wat bij de een perfect werkt, zal bij de ander totaal niet fijn zijn. Ook hiervoor hebben ze wat uitgevonden!

 

Er zijn er de zogeheten leen/huur pakketten op de markt waarbij je alle soorten luiers eerst kunt uittesten zonder dat je ze hoeft aan te schaffen.

Dan komt natuurlijk ook nog het wassen om de hoek zetten, hier liep ik zelf heel erg tegenaan. Maar ook dit gedeelte is supergoed te doen! Ik was de luiers tussen de 60 en 90 graden, met waspoeder van de Jumbo. Daarnaast zet ik nog de voorwas en het naspoelen aan en droog de luiers op de lijn.

Op dit moment heb ik ongeveer 18 prefolds en 8 a 9 overbroekjes en was om de dag. Ik bewaar de vieze luiers in een luieremmer en gooi ze dan zo in de wasmachine.

Als ik wegga heb ik een speciale wetbag, hier doe ik de vieze luiers in en deze is dus water en geur dicht. Deze zit standaard in de luiertas, eenmaal thuis gooi ik het in de luieremmer en klaar is kees.

Ik ben zelf echt om! 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

 

The Review

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.