De scholen zijn alweer een tijdje gestart en de meeste kinderen hebben momenteel een continu rooster, zo ook mijn eigen 3 kinderen. Op zich heb ik niet de meest moeilijke eters, maar het blijft een uitdaging om een lekkere lunchtrommel mee te geven wat ze ook leuk vinden.

Per toeval ben ik 3 jaar terug op het concept Bento gevallen, Bento is in principe een lunchtrommel met vakjes die je kunt vullen. Maar Bento is daarbij naast nog veel meer, met behulp van diverse accessoires maak je de Bento box leuk en spannend.

Nu heb je kwa Bento boxen heel veel variaties, maar mijn voorkeur gaat toch echt wel uit naar de Yumbox, deze hebben diverse varianten.


Een snack, originele met 6 vakken, panino met 4 vakken en een nieuwe tapas met 5 vakkenZelf heb ik de de snack, original en panino in huis!

Naast de lunchtrommel ben je nog leuke prikkers uitstekers etc nodig, hieronder een paar voorbeelden!Wat ook erg leuk is zijn brood lunchtrommel kaartjes, je kunt hiervoor gewoon papiertjes gebruiken die je zelf beschrijft en betekend, maar ook op pinterest kun je veel leuke kaartjes vinden. Deze kun je zelf printen en bv lamineren zodat je ze vaker kunt gebruiken.Nu kun je gaan beginnen. Er zijn veel verschillende manieren van het opzetten van een Bento trommel, maar er is geen manier de beste. Kijk naar je kindje en wat ze leuk en lekker vinden, en ga daar naar handelen. Ik ben nu zelf 3 jaar bezig en heb nog steeds niet de mooiste trommels maar mijn kinderen maken ze altijd met plezier open en meestal zijn ze helemaal leeg.

hieronder wat voorbeelden van pinterest:

Veel succes met het samenstellen van je Bento trommel!

De volgende keer gaan we meer in op de inhoud <3

tot snel

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here