Connect with us

Interviews

Interview met Danique van Limbeek

Published

on

Ik ben Danique van Limbeek en ben 22 jaar oud. Ik woon sinds 2,5 jaar op mezelf in Amsterdam, daarvoor heb ik altijd bij mijn ouders in Apeldoorn gewoond. Ik ben begin september begonnen met mijn Master Leadership & Change management aan de VU. Het voordeel van het wonen in Amsterdam is niet alleen mijn studie, maar ook de vele fotoshoots en commercials opnames die plaats vinden in en om Amsterdam.

Ik ben begonnen met modellenwerk toen ik klein was. Ik was gescout als model voor de Wibra. Na deze shoot gedaan te hebben, hebben we het modellenwerk niet verder doorgezet. Toen ik eenmaal in Amsterdam ging wonen leek het mij leuk om het toch weer op te pakken en met succes! Ik doe nu al 2 jaar modellenwerk, met name in de buurt van Amsterdam. Het leuke aan dit werk vind ik dat je steeds op andere plekken komt en nieuwe mensen ontmoet. Ook heerst er altijd een gezellige en goede sfeer.

Het minder leuke aan het modellenwerk is dat je af en toe enige tijd moet wachten op de set, maar met wat studiewerk bij de hand gaat de tijd ook snel voorbij.

De mooiste shoots om te doen vind ik beauty en fashion shoots. Ik doe zelf al 15 jaar aan karate en de meeste mensen beschrijven en kennen mij als een stoere karate meid. Ik vind het daarom erg leuk om ook de andere kant van mij soms wat meer te laten zien. Zo heb ik laatst een shoot gedaan voor een kleding merk met jurkjes en rokjes, terwijl ik normaal vaak in een trainingspak of karatepak te zien ben. Hierdoor creëer je op de foto’s een heel ander beeld van mij en dat vind ik erg mooi om te zien.

Mijn leukste ervaring tot nu toe vind ik lastig te bepalen. Alle opdrachten die ik tot nu toe heb gedaan hadden iets speciaals of iets wat ik niet snel zal vergeten. Wel vind ik het altijd leuk om mezelf dan terug te zien of als andere mensen me ergens spotten. Zo werd ik laatst gezien op een billboard op de A1! Super gaaf.

Naast modelleren ben ik ook erg actief met andere dingen. Op dit moment is de modellenwereld voor mij iets naast mijn studie en sport. Ik heb net mijn Bachelor bedrijfskunde behaald en ben nu begonnen aan mijn Master. Naast mijn studie doe ik op topsport niveau aan karate. Vroeger heb ik altijd in Apeldoorn getraind en de laatste jaren train ik bij Team Budolifestyle Amsterdam.  Ik ben lid van het Nederlands Team Karate, onderdeel Kata. Bij Kata draait het niet om het vechten met een tegenstander, maar het uitvoeren van verschillende trap, stoot en verdediging technieken tegen denkbeeldige tegenstanders. Elke kata heeft zijn vaste vorm, verschillend in moeilijkheidsgraad. In 2017 werd ik Open Nederlands Kampioen -21 jaar en in 2018 en 2019 wist ik ook bij het Nederlands Kampioenschap Karate Senioren in de prijzen te vallen (zilver & brons). Het combineren van het modellenwerk met mijn studie en sport is soms wel een hele uitdaging, maar dit geeft me ook wel een enorme kik. Het laat een hele andere kant van mij zien en het is iets wat ik echt leuk vind om te doen.


Tips

Mijn tip voor iedereen die in de modellenwereld wilt komen is “ga ervoor”. Iedereen is begonnen zonder ervaring en iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Durf, ga ervoor en geef vooral je dromen nooit op.


Liefs,
Danique
@daniquevlimbeek

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Copyright © 2023 K-fashion magazine