Vind jij duurzaamheid ook belangrijk? En wil je graag dat je kinderen er alsnog stijlvol bij lopen? 

Hierbij hebben wij een paar leuke webwinkels gesorteerd die het leukste duurzame aanbod in kinderkleding hebben 

Gray label

Gray label is een site die in de eerste opslag eruit ziet als een buitenlandse shop, maar als je goed kijkt naar de contact gegevens zie je al snel dat ze gewoon in Nederland gevestigd zijn. 

Ze hebben erg leuke kinderkleding wat allemaal van biologische stoffen zijn, en ze hebben ook een superleuke wolletjes lijn. 

https://gray-label.com/

Milck

Milck hanteert echt haar eigen stijl en is altijd op zoek naar merken die het net even anders durven te doen. Naast een goede basis mogen er ook kledingstukken zijn met een dikke vette knipoog. Díe kledingstukken die je nooit meer vergeet, Milck is er dol op, en hopelijk de kids (en jij) ook. Laat je verrassen door onze leuke combinaties!

https://www.milck.nl/nl/

Sep7emberkids

De jasjes van Sep7emberkids worden ontworpen en met de handgemaakt door Marlous de Winter. Na jarenlang in de fast fashion te hebben gewerkt, zag ze met eigen ogen hoe kleding als wegwerpproduct wordt behandeld. Ze gooide het roer om, en wilde een kledingstuk maken dat niet alleen met respect en liefde is gemaakt, maar ook op dezelfde manier wordt behandeld. Zo kwam ze op het idee voor Sep7emberkids: een slow fashion label dat unieke stuks maakt voor kinderen.

https://sep7ember.nl/

Phil&Phae

Phil&Phae staat voor zachte kleding van hoge kwaliteit voor jouw mini, voor een comfy chic look.

https://www.philandphae.com/nl/

Fillie • Flare

De kleding wordt door mijzelf ontworpen, gemaakt (met fijne hulp van Nicole) en verkocht. Ieder seizoen ga ik opzoek naar de mooiste materialen die zoveel mogelijk OEKOTEX of GOTS gecertificeerd zijn. De kleding wordt pas gemaakt als de bestelling geplaatst is, zo proberen we zo min mogelijk mee te doen aan het kledingoverschot probleem. Dit is ook een bewuste keuze omdat als de kleding in de sale zou komen we echt niets meer verdienen op een kledingstuk. We weten ook dat dit niet voor altijd haalbaar is maar voor nu voelt het goed. De stoffen die overblijven kunnen door mijn naailescursisten voor inkoopsprijs overgekocht worden, zo wordt alles gebruikt en is het een WIN-WIN situatie.

https://www.filly-flare.com/

Louloudi

Bij louloúdi geloven we in langzame productie. Niet aan de lopende band, maar met de hand. Niet duizenden kilometers hier vandaan, maar in onze eigen studio in Nederland. Wij zijn trots op ons vak en onze talenten en delen dit graag met jou en je mini.

https://louloudi.nl/

Ammehoela kids

Go your own way! Because that’s the only way. Ammehoela staat voor eigenzinnigheid. Wij ontwerpen collecties voor het kind dat net als zijn ouders relaxed in het leven staat. Comfort, fun en duurzaamheid zijn kenmerken die in elke collectie terugkomen. Iedere collectie is ontworpen voor nieuwsgierige kids die elke dag een stukje van de wereld ontdekken.

https://www.ammehoela-kids.nl/nl/

Hazelbaby

Bij Hazel Baby & Kids geloven we dat gezinnen omringd moeten worden door producten die op een sociaal verantwoorde, milieuvriendelijke en duurzame manier zijn gemaakt. Onze familie deelt deze filosofie omdat we onze producten zorgvuldig en doelgericht kiezen.
https://www.hazelbaby.com/

Juul & Soof

Handgemaakte kinderkleding met veel liefde voor duurzaamheid. De site bied zowel wol als bio kleding aan en word op maat en bestelling gemaakt.

http://juulsoof.nl/

Gingermonkeys

Ginger Monkeys heeft een tijdloze collectie voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. Je kunt de volledige collectie mix ‘n matchen of juist kiezen voor een outfit volledig in 1 kleur, want alle items zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Dus super handig om te matchen met (tweeling-)broers en zussen.

https://www.gingermonkeys.nl/