K-FASHION IS ALL ABOUT COOL BOYS & FIERCE GIRLS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Nog een week tot aan de video-shoot voor K-Fashion magazine. Het ene na het andere hitterecord sneuvelt in Nederland. Nooit eerder werden hier zulke tropische temperaturen aangetikt. Zelfs niet hoogzomer. In de media is de climate change een hot topic. Wij houden ons meer bezig met de korte termijn. Noem ons blikveld deze dagen gerust wat beperkt. We kijken uit naar de shoot, de weersvoorspellingen worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. Het weer gaat omslaan. Nederland snakt naar verkoeling. Maar die regen schopt alle plannen in de war. En hoe dichterbij de shoot, des te hoger de kans op neerslag. Het gaat regenen, meer en langer regenen.

In het begin was iedereen wat onwennig. Een enkeling kende elkaar al, maar de meesten waren nog onbekenden van elkaar. Het skatepark was het ontmoetingspunt, maar ’s ochtends werd het huis van de familie Patuel benoemd tot uitvalsbasis. Angela liep rond met koffie. Daar was menig ouder best aan toe. Voor sommige modellen was het (bijna) een thuiswedstrijd, anderen hadden er al een reis opzetten, zelfs helemaal vanuit Friesland.

Terwijl de eerste jongens alvast hun K-Fashion outfit aantrokken, gingen de meiden vast in de make-up. Haren werden ingevlochten, setjes kleding werden onderling gemixt en gematcht. De boys gingen vast naar de locatie, de girlzz sloten druppelsgewijs aan. Voor de aanwezige fotografen een mooie kans om alvast de eerste foto’s te nemen. Zoveel male models op één locatie zie je niet heel vaak. Zoveel modellen bij elkaar ook niet. Het was een mooi plaatje. Zo veel verscheidenheid, ieder op z’n eigen manier bijzonder.

Naarmate de uren verstreken, raakte iedereen met elkaar aan de praat. De modellen onderling en met de leden van het team. Zag je eerst nog alle jongens rechts en alle meiden links, nu was het gezellige kluwen die met elkaar optrok. Na een snelle hap of slok werd de make-up even bijgewerkt en dan meteen weer door. Met verbazing zagen we meiden samen giebelen, om het volgende moment compleet gefocust voor de lens te staan. Die gasten leken onvermoeibaar en bléven gaan op de half pipe. De hele dag werd er gestunt op skateboards, stepjes en een BMX. Ook door een paar meiden ook by the way. En steeds weer die focus voor de camera. Aan het einde van de middag werd er volop gedanst, op spitzen of op sneakers. We genoten van breakdance en hiphop, maar ook van turnen en ballet. Veel coole moves, radslagen en benen die alle kanten op konden. Er werd gerollerskated en modellen zochten elkaar op om samen te poseren.

Ook de ouders raakten met elkaar in gesprek. Leunde iedereen eerst nog tegen hekjes of zat op de skatebaan, inmiddels lag er een picknickkleed en werden tips en trics uit de modellen business uitgewisseld. Insta en Facebook accounts werden bekeken en met elkaar gedeeld. Het was rond vijf uur toen Pascal door de megafoon riep ‘It’s a wrap’. Een lange, maar ook een super dag om mee te maken. Wat een ervaring. En de eerste teasers werden nog diezelfde dag met elkaar gedeeld.

Geschreven door Ilse Höcker (mama van Alec Höcker)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.