ZELF VALENTIJN CHOCOLADE MAKEN: ZO DOE JE DAT!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Anne

Anne

Valentijnsdag, ik hoef niemand meer te vertellen dat dat op 14 februari is. Is het niet leuk om je Valentijn te verrassen? En je kunt natuurlijk naast je eigen echte Valentijn ook gewoon wat liefde en hartjes uitdelen aan je naasten. Ondanks dat men wel eens klaagt dat het te commercieel is en ieder wat wil verdienen aan Valentijn, is de dag wel een mooie manier om iets liefs te zeggen of een mooi gebaar te maken. Helemaal als je dit zelf maakt! In dit artikel gaan we Valentijn chocolade maken.

Ik bedacht een redelijk makkelijke DIY die je op verschillende manieren kunt inzetten en versieren. Zo kun je kiezen of je het in geheim wil opsturen aan een geliefde of toch gewoon als aardigheidje geven aan die lieve buurvrouw die alles voor je doet.

Ik laat je twee uitvoeringen zien met dezelfde ingrediënten. Een (klein) chocoladehart en een chocolade kaart. Beide hebben de zelfde werkwijze alleen de vorm is anders. Eerst gaan we smelten en versieren en daarna dit mooi verpakken. Deze DIY is ook prima uit te voeren door een kind!

Zelf chocolade valentijn maken

Wat heb je nodig voor deze Valentijn 

 • Witte chocolade
 • Hartjes snoep (snoepharten, Haribo harten)
 • Mini marshmallows
 • Hartjes Pretzel (Lidl) of gewone pretzels
 • Spikkels/sprinkles
 • Knettersnoep
 • Hartjes uitsteker (koekjesvorm)
 • Vierkante vorm, mag ook een p plastic trommeltje zijn van 12×12 cm
 • Bakpapier
 • Aluminiumfolie
 • Cellofaanzakjes
 • Karton

Kleine hartjes als Valentijn chocolade maken

Leg de uitsteker op het aluminiumfolie, en pak de uitsteker strak in, eigenlijk maak je van aluminium folie een mal voor de chocolade. Haal voorzichtig het hart er uit en leg het op het bakpapier. Herhaal net zo lang totdat je genoeg harten hebt.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een klein pannetje te doen, dit pannetje zet je in een grotere pan, die voor de helft gevuld is met bijna kokend water. Goed blijven roeren en je chocolade smelt.

Hoeveel chocolade je gaat smelten hangt af van de grootte van je harten uitsteker. Reken ongeveer 75 gram chocolade voor een hart van 8 cm.

zelf valentijn chocolade harten maken

Giet de chocolade in de vormpjes. Nu kun je ze versieren. Dit kan met het snoep. Er kan op dit hart niet te veel snoep. De pretzels geven je chocolade een waanzinnige smaak. Ik maakte ze iets kleiner.  Maak af met spikkels! Laat de harten in de koeling een nachtje hard worden. Haal dan voorzichtig het aluminiumfolie eraf.

Deze harten verpak je leuk in een cellofaanzakje waar je een cadeaulabel aanhangt met een lieve tekst. Stop het stiekem in de zak van je geliefde op school. Leg het in de auto van je partner. Of geef het aan die lieve oppas!

zelf valentijn chocolade maken

Zelf een chocoladekaart maken

Deze chocoladekaart kun je leuk op de post doen, wat een verrassing een eetbaar kado! Smelt 200 gram witte chocolade au-bain-marie. Giet deze in je bakvorm, of een lunchtrommeltje van ongeveer 12×12 cm. Voor de zekerheid heb ik een heel klein beetje bakspray erin gespoten.

Versier met allerhande snoep. Veel hartjes! Als extra deed ik een kaarshoudertje in de chocolade. Laat het nu even in de koelkast wat harder worden. Als het wat afgekoeld is kun je er het knettersnoep over heen strooien. Laat het volledig afkoelen. Haal de kaart voorzichtig uit je bakvorm. Van karton maak je nu nog een kaart die je lief beschrijft. Deze kaart knipte ik op de juiste maat van het zakje. In het midden de tekst “ik hou knetterhart van jou!“ Of je hard nu met een d of t op het einde schrijft maakt in deze niet uit ;-).

Leg je chocoladekaart op de kartonnen kaart en schuif ze samen in het cellofaan zakje met een taartkaarsje erbij. Plak dicht, verpak het in een bubbelenvelop en stuur op!

valentijn chocolade maken

Veel plezier met het maken van deze Valentijn chocolade!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze zelf Valentijn chocolade tips op Pinterest bewaren ♥

Valentijn DIY chocolade

Lees ook: Chocolade Valentijnsdag bonbons maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

Het originele blogbericht kun je lezen op go-or-no-go.nl

Hun facebook https://www.facebook.com/GoOrNoGo/
Hun instagram https://www.instagram.com/linda_go_or_no_go.nl/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.